Gavrani pred Nojem


ISBN:
978-86-531-0714-7
pismo:
latinica
strana:
137
format:
A5
godina izdanja: 2021.
teaser-text:

Radnja ovog romana smeštena je u jermenskim planinama negde 1915-1960. Starac i novorođeni dečak Harut beže od hamidijskih masakra u Turskoj i kriju se u ruševinama napuštenog sela koje uskoro postaje sklonište ostalim izbeglicama

povez:
broš

„Obećala je da će dete ubiti čim se rodi.“
Radnja ovog romana smeštena je u jermenskim planinama negde 1915-1960. Starac i novorođeni dečak Harut beže od hamidijskih masakra u Turskoj i kriju se u ruševinama napuštenog sela koje uskoro postaje sklonište ostalim izbeglicama. Stanovnici ovog sela žive poprilično dosadne i praznoverne živote u neprekidnom strahu: strahu od otkrivanja, strahu od povratka Turaka, strahu jedni od drugih.
Dečak Harut u međuvremenu odrasta i zaljubljuje se u prelepu mladu devojku Nakšun, koja jednog dana iznenada stiže u selo bežeći od turskih vojnika koji su je mučili i silovali. Da stvar bude još komplikovanija, ona je trudna, stoga žene u selu, smatrajući sramotnim što je zatrudnela s turskim vojnicima koji su ponizili nju i sve Jermene, kroje zaveru da ubiju njene dve ćerke bliznakinje čim se rode.
Pred stanovnicima ovog sela samo je jedno pitanje: Da li će njihovom skrivenom postojanju doći kraj ili će nastaviti da žive odvojeno od ostatka sveta? Samo će vreme pokazati.
Knjiga ‘Gavrani pred Nojem’ osvojila je 2015. godine Nacionalnu nagradu za književnost u Jermeniji.

List Price: 690.00 din.
Price: 552.00 din.