Menadžment u socijalnom radu


ISBN:
978-86-6425-093-1
pismo:
latinica
strana:
210
format:
B5
godina izdanja: 2021.
teaser-text:

Menadžment u socijalnom radu izvodi se kao nastavni predmet na master studijama socijalnog rada Fakulteta političkih nauka u Beogradu već trinaest godina. To je jedan od razloga za pisanje ove knjige, potreba da se objedine znanja i iskustva razvijana kroz predavanja, praktične vežbe i interakcije sa studentima

povez:
broš

Menadžment u socijalnom radu izvodi se kao nastavni predmet na master studijama socijalnog rada Fakulteta političkih nauka u Beogradu već trinaest godina. To je jedan od razloga za pisanje ove knjige, potreba da se objedine znanja i iskustva razvijana kroz predavanja, praktične vežbe i interakcije sa studentima.
Autor je tokom karijere imao prilike da menadžerske uloge i veštine realizuje kroz upravljanje procesima rada organizacija socijalne zaštite u javnom i neprofitnom sektoru, ali i kroz brojne domaće i međunarodne projekte, koje je kreirao ili kao vođa tima učestvovao u njihovoj implementaciji. Otuda i želja da se teorijska znanja povežu sa praktičnim iskustvom.
Treći, podjednako bitan razlog jeste neophodnost da se detaljnije i konkretnije objasne tzv. menadžerske usluge u socijalnom radu. Socijalni rad u zajednici jedan je od tri metodološka pristupa u socijalnom radui upravo se zasniva na ovim ulogama. S obzirom na to da je autor dugogodišnji predavač u zemlji, ali i regionu, na predmetu koji nosi isti naziv, jasna je i potreba za ovom publikacijom. Ona se može smatrati logičkim i prirodnim nastavkom knjige Socijalni rad u zajednici prof. Milosava Milosavljevića i prof. Miroslava Brkića.
Iako je ova knjiga prevashodno namenjena socijalnim radnicima, iskreno se nadam da će biti od koristi i drugim profesionalcima u sistemu socijalne zaštite, možda i šire, s obzirom na to da su menadžerske uloge i veštine zastupljene u različitim profesijama i oblastima.

List Price: 990.00 din.
Price: 792.00 din.